Jedzenie francuski

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że przygotuję pewnego rodzaju niespodziankę dla mojej dziewczyny. W celach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w towarzystwie wina i świeczek zapachowych ze znajomego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo dobre danie, ale i skomplikowane w wykonaniu, ponieważ małże trzeba wiedzieć dobrze usmażyć, aby znaleźć spośród nich trzymam smaku.

Hear Clear Pro 2

Niestety kucharz ze mnie jest nieco mierny. W prawdzie mógłbym stwierdzić, że początkujący, bo zatem istniałoby prawie prawdy. Odnalazł w internecie przepis na owe sandżaki. Niestety stanowił kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było stworzone po angielsku! No, jednak nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i podążamy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której zapewne nie mam). Postanowiłem, że podam te małże w otoczeniu warzyw. Jednakże zapomniałem, że powinien te warzywa najpierw obrać i pokroić. Zabierał się stresować, bo czasu było jeszcze mniej a ja byłem daleko w tłu. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że trafiłem na nasz palec... No, ale jak prawdziwy pan nie dałem za wygraną. Spotkał na pomysł - szatkownica do warzyw. Więc był tak strzał w dziesiątkę. Nie nieco, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to też nie musiałem bać się o swoje działanie przy zastosowaniu szatkownicy. Jeżeli to suma istniałoby obecnie gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się oczywiście tak jak na obrazku ze części internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że był przygotować jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i wyrzuciłbym go do garnka a potem tylko doprawiłem. Na deser miałem przygotowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się gdyby to dokonać dzień wcześniej, bowiem nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te mało minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Luba była zdziwiona i pełna podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.