Krajalnica do jablek

Szatkownica do warzyw elektryczna jest bardzo istotnym wyposażeniem w zakładach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości innego typu warzyw w środek ręczny znacznie podnosi koszty pracy oraz wydłuża czas przygotowania zaplecza przed otwarciem restauracji czy czas przygotowania posiłku w domach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Wielkim wyborem staje się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która razem będzie również pełnić funkcję szatkownicy do owoców. Niezależnie od sposobu prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na zakupy szatkownicy do profesjonalnego użytku. Cechuje się ona niezwykle dużą wydajnością (nawet do 300 kg/h) i odpornością, posiada wszystkie niezbędne atesty i uznania oraz stworzona jest spośród prawdziwej formy produktów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. W grupy wypadków urządzenie zbudowane jest ze pewni nierdzewnej oraz ma magnetyczny system zabezpieczenia oraz hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez klientów. Do wyboru jesteśmy i zasilanie 230V albo na tzw. siłę, czyli 400 V, w współzależności z posiadanej w domu instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna ma wiele innych, łatwo wymiennych tarcz, które dają, że warzywa oraz produkty mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a i specjalną przystawkę do stworzenia frytek. Osobny wsad o wymiarze półksiężyca jest do cięcia warzyw typu kapusta, seler, i pozostały podłużny wsad dany jest do warzyw długich. W wszystkiej chwili możemy jeszcze dobierać inne akcesoria według potrzeb. Urządzenie nie powinno być używane do punktów, do których nie jest dane jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy pamiętać, że nie jest więc co prawda urządzenie o pokaźnych rozmiarach, ale zawsze waży ok. 30 kilogramów. Na targu znajdziemy spory wybór opinii i wzorów, dzięki czemu dobranie odpowiedniego narzędzia nie sprawi wielu problemów.