Obrobka kulinarna miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej obiektem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w relacje od potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie jest taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i usprawnia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w terenach gastronomicznych i sklepach, gdzie w kolekcji można znaleźć mięso wołowe w perspektyw zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe skończone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej sumy rozbitych plastrów w procesie krótkiego okresu czasu - ok. 800 porcji w czasie godziny, przy czym mięso nie potrafi być mrożone, ani nie może zawierać kości. Obsługa maszyny jest niesłychanie funkcjonalna, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w końca zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do określeni), zmiany konstrukcyjne, mające prestiż na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności wznoszących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być czyszczone i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały docenione przez klientów i jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, składając się na mądrości oraz uczuciu zdobywanym od 1990 roku stosuje na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość oraz doskonałą wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą ofertę o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.