Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Usługi projektowe

Oferujemy Państwu projekty technologii dla nowych i modernizowanych obiektów:

- Koncepcje technologiczne dla nowych i modernizowanych obiektów
- Rysunki pomocnicze zapleczy gastronomicznych i ciągów wydawczych
- Konsultacje

PROJEKT TECHNOLOGII

Cel: sporządzenie dokumentu niezbędnego do rozpoczęcia działalności gastronomicznej

1. Zakres:

a) część opisowa
- założenia technologiczne;
- rodzaje prowadzonych procesów technologicznych;
- zestawienie wyposażenia pomieszczeń – specyfikacja sprzętu
- wytyczne dla innych branż projektowych: (wodno – kanalizacyjne, elektryczne,
wentylacji, klimatyzacji, architektoniczno – budowlane)

b) rysunki
- układ funkcjonalny, projekt wyposażenia pomieszczeń;
- wytyczne do projektu architektoniczno – budowlanego;
- rysunki przyłączy – wytyczne instalacyjne do projektów branżowych.

c) zatwierdzenia Sanepid i BHP.

2. Koszt wykonania projektu techniczno-technologicznego

a) podkład architektoniczno-budowlany w formacie .dwg
od 2000 zł do 3000 zł netto 

b) podkład architektoniczno-budowlany w wersji papierowej (lub inwentaryzacja)
od 2500 netto do 3500 zł netto

3. Termin wykonania

a) wstępna koncepcja do konsultacji i oceny przez Inwestora: 3-4 dni robocze od daty
złożenia zlecenia i przekazania podkładów lub innych materiałów projektowych.

b) każda z ewentualnych poprawek: 1–2 dni robocze.

c) termin wykonania pełnego Projektu Technologii wraz z uzgodnieniami – 5-6 dni
roboczych od pisemnej akceptacji ostatecznej wersji przez Inwestora lub Zleceniodawcę.

KONCEPCJA TECHNOLOGICZNA

Cel: opracowanie technologii wraz z doborem wyposażenia, przeznaczone do
przygotowania wstępnej wyceny wyposażenia

1. Zakres:

a) rysunki:
- układ funkcjonalny pomieszczeń
- dobór i rozmieszczenie wyposażenia
- wytyczne architektoniczno-budowlane

b) specyfikacja wyposażenia – zestawienie wyposażenia pomieszczeń

2. Koszt opracowania:

a) podkład architektoniczno-budowlany w formacie .dwg –
od 0 do 300,- zł netto

b) podkład architektoniczno-budowlany w wersji papierowej –
od 350,- do 600,- zł netto

3. Termin wykonania:

a) wstępna koncepcja do konsultacji i oceny przez Inwestora: 3-4 dni robocze od
daty złożenia zlecenia i przekazania podkładów lub innych materiałów
projektowych.

b) każda z ewentualnych poprawek: 1 –2 dni robocze.

c) koncepcja wraz z wykazem - specyfikacją wyposażenia – 1-2 dni robocze od
pisemnej akceptacji ostatecznej wersji przez Inwestora lub Zleceniodawcę

INFORMACJE DODATKOWE

1. Termin płatności wg warunków zawartych w umowie o współpracy handlowej 

2. Warunkiem rozpoczęcia prac projektowych jest otrzymanie zlecenia na wykonanie
projektu lub koncepcji oraz wszelkich materiałów projektowych i informacji
związanych z planowaną inwestycją gastronomiczną.

3. W przypadku skomplikowanego rozwiązania lub złożoności układu powyższe kwoty
mogą ulec zmianie. Zmiany te rozpatrywane będą indywidualnie dla konkretnego
opracowania.

4. W przypadku wykonywania projektu techniczno-technologicznego na bazie uprzednio
przygotowanej koncepcji technologicznej, koszt związany z przygotowaniem
koncepcji odliczany jest od ceny projektu.

5. Konsultacje technologiczne oraz rysunki pomocnicze rozmieszczenia wyposażenia w
pomieszczeniach zaplecza gastronomicznego – gratis.  

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe